Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Niet over ons zonder ons – Gender MPI Verkiezingsspecial

10 March, 2021 @ 12:30 pm 2:00 pm

Note: This event will be held in Dutch.

Gender MPI verkiezingsspecial over gendergelijkheid en vrouwenrechten, wereldwijd en in Nederland
Vier jaar lang heeft het Gender Meer Partijen Initiatief (Gender MPI) zich in de Tweede Kamer ingezet voor gendergelijkheid en vrouwenrechten, wereldwijd en in Nederland. Nu met de verkiezingen in aantocht is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn de grootste successen van het Gender MPI geweest, wat is helaas niet gelukt? Wat zijn de ambities voor een nieuwe regeerperiode? 


Gendergelijkheid in de verkiezingen 

Met de covoorzitters Kirsten van den Hul (PvdA) en Zohair El Yassini (VVD) gaan we in gesprek over de afgelopen periode. En dat niet alleen, het is immers verkiezingstijd! We gaan met het Gender MPI in debat over politieke representatie van vrouwen en de internationale gelijkheidsagenda voor de komende jaren. Daarnaast maken we online kennis met verschillende kandidaat-Kamerleden; zij vertellen waarom en hoe zij zich willen inzetten voor gendergelijkheid en vrouwenrechten als ze in de Tweede Kamer komen. 


Programma

Het wordt een interactieve sessie, waarbij er ruimte is voor vragen en discussie. Het thema politieke representatie van vrouwen wordt ingeleid door Thijs Berman, directeur van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) Het NIMD zet zich wereldwijd in voor inclusieve democratieën en meer vrouwen in de politiek. 
De moderatie is in handen van Laila Ait Baali, directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform. 


Deadline om je aan te melden is maandag 8 maart. Kort voor de aanvang van het evenement worden de inloggegevens gestuurd.


De Gender Meer Partijen Initiatief Verkiezingsspecial is een samenwerking tussen het Gender MPI, WO=MEN Dutch Gender Platform en het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD)

WO=MEN – Dutch Gender Platform

View Organizer Website