Stagiair

Stage bij het Innovatieplatform voor Ontwikkelingssamenwerking

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Partos zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking. In 2016 zet Partos, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een platform op voor innovators in en rondom ontwikkelingssamenwerking, onder de naam The Spindle.

The Spindle is een on- en offlinebeweging die Nederlandse en internationale actoren met elkaar verbindt in innovatie op duurzame ontwikkelingssamenwerking voor iedereen ter wereld. Het programma levert toegevoegde waarde door 1) het versterken van de innovatiekracht van organisaties en individuen en 2) het starten en mobiliseren van innovatieve communities die sociale ontwikkeling nastreven. De stagiair levert in eerste instantie een bijdrage aan het tweede punt, maar is volwaardig onderdeel van het team en daarmee betrokken bij alle onderdelen van The Spindle, wat heel veel leermogelijkheden biedt.

Wat je gaat doen

  • Het mee bedenken, plannen en organiseren van een offline en online innovatie beweging rond de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingssector.
  • Het organiseren van events en het leggen van contacten met deelnemers en sprekers, het meeschrijven aan communicatie-uitingen, verslaglegging en het begeleiden van de evenementen zelf.
  • Bijdragen aan de voorbereidingen voor de organisatie van het Partos Innovatie Festival 2020.
  • Het ondersteunen van innovatie-initiatieven die al lopen. The Spindle hanteert hierbij 4 thema’s: Leave No One Behind, New Ways of Working Together, Civic Power, Making Data Count.
  • Het als volwaardig teamlid meedraaien in de dagelijkse werkzaamheden van het team.

Mail je motivatiebrief met CV voor 9 december 2019.