Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Het Internet is aan Vernieuwing Toe

24 June, 2019 @ 3:30 pm - 6:00 pm

- In Dutch

De aanvankelijke euforie over de democratisering van informatie en onderlinge verbondenheid is omgeslagen in een ander beeld: het internet vormt een bedreiging voor de democratie, het fragmenteert de samenleving en een beperkt aantal digitale platforms ontleent ongekende macht en waarde aan de exploitatie van data afkomstig van individuele burgers. Hoe nu verder? Welke opties zijn er? Welke infrastructuur missen we om onze rechten uit de AVG en PSD2 ook daadwerkelijk uit te kunnen oefenen? In dit mini-symposium wordt de context geschetst, worden kernvragen aan de orde gesteld en komen oplossingsrichtingen aan bod.

Linda Kool
Senior-researcher van het Rathenau Instituut, thema-leider van Digitale Samenleving
Linda belicht de maatschappelijke en ethische kant. Wat betekenen deze technologieën voor onze autonomie, privacy en veiligheid en ongelijke machtsverhoudingen? Welke spelregels zijn van belang?

Wouter van Noort
Redacteur economie en technologie voor NRC Handelsblad en commentator EenVandaag
Wouter schrijft met name over technologie. In zijn boek ‘Is daar iemand?’ deed hij uit de doeken hoe fabrikanten ons verslaafd maken aan de smartphone. Een – geleende – uitspraak van hem: ‘first we shape our tools, thereafter our tools shape us’.

Douwe Lycklama à Nijeholt
Mede-oprichter van adviesbureau Innopay en mede-auteur van het boek ‘Alles Transactie’
Douwe Lycklama is founding partner van Innopay, een internationale adviespraktijk voor bedrijven en overheid gespecialiseerd in digitale transacties, data, betalen en identiteit. Zijn recente boek over platformaties en transactioneel internet, ‘Alles transactie’, is recent tot Managementboek van 2019 uitgeroepen.

De Tweede Kamerleden Jan Middendorp (informatiesamenleving, identiteit) en Martin Wörsdörfer (digitalisering, mededinging) zullen reflecteren op het onderwerp. Jan Middendorp diende recent een initiatiefvoorstel in voor toezicht op AI. Moderator: Hugo Bellaart.

Toegang gratis (drankjes voor eigen rekening)
Open voor leden en niet-leden van de VVD
Aanmelden via e-mail of www.mijnVVD.nl (niet-leden maken een account aan)

Details

Date:
24 June, 2019
Time:
3:30 pm - 6:00 pm
Cost:
In Dutch

Organizer

VVD
View Organizer Website

Venue

The Hague Humanity Hub
Fluwelen Burgwal 58
The Hague, Netherlands
+ Google Map

Details

Date:
24 June, 2019
Time:
3:30 pm - 6:00 pm
Cost:
In Dutch

Organizer

VVD
View Organizer Website

Venue

The Hague Humanity Hub
Fluwelen Burgwal 58
The Hague, Netherlands
+ Google Map